x 

Konyhabútor gyártásunk zavartalanul működik!

Egy nemcsak praktikus, de kreatív konyhai környezet nagyban hozzájárulhat ahhoz a mindennapokban, hogy bátran kötényt ragadjunk és finom fogásokat készítsünk. A tapasztalt kiskukták már tudják, hogy előbb-utóbb minden házitündér otthonában lába kél egy-egy sajtreszelőnek és valahogy a fűszereinket sem érjük el olyan egyszerűen a mártások ízesítésénél, ahogy azt először gondoltuk. Írásunkban összegyűjtöttünk 7 olyan ötletgazdag praktikát, amivel seperc alatt felhasználóbarát konyhai enteriőrt varázsolhatunk magunknak.

Konyha ötletek felújításhoz

1. Polcrendszer az alapanyagoknak

Mi más is lehetne egyszerűbb, mint átláthatóvá tenni az alapanyagainkat, így amikor szükségünk van rájuk, csak kinyitjuk a konyhaszekrényünket és mind katonás rendben sorakoznak a kezünk alatt. Célszerű külön helyet biztosítani a tésztáknak, fűszereknek, és máris kész a mikrospájzunk!

2. Konyhasziget

kreatív konyha ötlet konyhabútor tippek konyhai tippek

Modern és egyszerre mutatós megoldás, ha amerikai módon a mosogatónkat nem a konyhabútorunkba építjük, hanem kis konyhaszigetként, külön berendezés formájában látjuk viszont. Ezáltal egyben a munkafelületünket is biztosítjuk az alapanyagok előkészítéséhez, hogy kényelmesen tudjuk nekifogni a vacsorakészítésnek.

3. Sarokpolcok

Szerencsére a legkreatívabb konyhabútor tervezők arra is gondolnak, hogy a sarokrészeket is kihasználják, amikor az enteriőr praktikus oldalát veszik szemügyre. Egy félköríves, kihúzható elem máris megoldás lehet az étkészletünk tárolására.

4. Elválasztók a fiókokban

Rend a lelke mindennek, főleg, ha az evőeszközeinkről van szó. A funkcionalitás mindig az első pontként szerepeljen a listánkon, amikor a konyhánkat berendezzük. Az egészen nagy bútorokon át a kis fiókok legrejtettebb zugáig, hiszen senki sem akarja a rendetlenség miatt tévedésből a desszertvillával kavargatni a délutáni teáját.

5. Kis munkapult az ablak előtt

Vásárolhatunk hozzá akár kényelmes és magas bárszékeket is, így mindig lesz egy jó helyünk elszürcsölgetni a reggeli kávét, reggelizni, de egyben a munkafelületünket is növelhetjük. Tökéletes hely a fűszernövényeinknek is, így akár mindig friss bazsalikomot apríthatunk az olaszos fogásokba.

6. Világítástechnika

A modern konyhák egyik legfontosabb eleme a megfelelő világítás. Egy mutatós, fiatalos lámpa igazán feldobhatja a legunalmasabb tésztaételek elkészítését is, de mellette ne feledjük el a spotvilágítást a főzőfelület felett, hogy egyszerűbb dolgunk legyen a tűzhely mellett. Manapság nagyon népszerűek a LED csíkkal megvilágított konyhapultok is, ezért érdemes előre gondoskodni az elektromosság biztosításáról is.

7. Zsúrkocsi

Főként a kisméretű konyhákban praktikus, de bárhol szemrevaló darab lehet egy zsúrkocsi, amelyet számtalan dologra használhatunk: délután mini konyhaszigetként tárolhatjuk rajta a leggyakrabban használt edényeinket, este pedig könnyedén átguríthatjuk a nappaliba, rajta a szeszesitalainkkal, ha vendégek érkeznek otthonunkba.

Mindig létezik megoldás, ha egyedi igényeinket és elképzeléseinket szeretnénk fizikai formába önteni, ez alól pedig a lakásunk, a konyhánk sem kivétel. Ha új lakhelyünket szeretnénk berendezni, ha a régit átalakítani, mindig van néhány olyan ötlet, ami jól jöhet. Főleg, ha egyszer magunk is Gordon Ramsey-ké szeretnénk válni a tűzhely a mellett.

Reméljük sikerült hasznos ötleteket adnunk a konyha felújításához. Ha még több kreatív megoldásról szeretne hallani, kérjen ajánlatot weboldalunkon, hiszen 3D látványtervezéssel segítjük elképzelései megvalósítását.