x 

Konyhabútor gyártásunk zavartalanul működik!

A konyha minden otthon esetében központi szerepet tölt be. Itt zajlik a családi élet egy része, ráadásul csodálatos illatokkal telik meg a levegő, miközben finom fogásokat készítünk. Kis konyhákban igazi kihívás a praktikumot és a szépséget ötvözni, de nem lehetetlen. Érdemes alábbi ötleteinkből inspirációt gyűjteni, ugyanis némelyik könnyebben kivitelezhető, mint gondolnánk.

Kis konyha ötletek

1. Használd ki a belmagasságot!

Amikor nincs lehetőségünk széles, íves konyhabútor berendezésére, ideális megoldás lehet, ha inkább felfelé terjeszkedünk polcokkal és a konyhabútorunkkal. Akár a falra rögzített konyhaszekrények tetejét is használhatjuk a nagyobb edények tárolására. A hosszúkás garnitúrák nagyon jól mutatnak, ha kontrasztként mélyen a térbe lógó lámpákkal is kihangsúlyozzuk őket.

2. Beépített berendezések

Sajnos, ha kis hellyel kell gazdálkodnunk, akkor az általában kompromisszumokkal jár és le kell mondanunk a széles, kétajtós hűtőről és az óriási mosogatógépről. A beépített berendezések előnye, hogy kisebbek, mint a különálló konyhai elektronikai cikkek. Így teret spórolhatunk velük és cserébe kialakíthatunk egy nagyobb munkafelületet az előkészítésre.

3. Konyhai pult újragondolva

A kreatív háziasszonyok már felfedezték a konyhai pultok nagy előnyét: magasított székekkel remek étkezőfelületet biztosítanak egy villásreggelihez vagy gyors ebédhez. Ha nincs elég helyünk étkezőt berendezni, akkor az újragondolt konyhapult esztétikus alternatívát nyújt az összecsukható asztalokkal szemben.

kis konyha ötletek  - praktikus tippek kis konyhába - egyedi méretezésű konyha - konyhabútor kis konyhába
Modern konyhapult helyigényes asztal helyett

4. Fehér vagy színes?

Ha már kifogytunk a kreatív bútorötletekből, akkor megéri a választható színeket is végig gondolni. A világos árnyalatok – mint a fehér, halvány pasztellek és a bézs - optikailag nagyítják a teret. A szűk helyiségek esetében célravezető lehet a letisztult, minimalista szemlélet, ugyanis a sokféle színtől és árnyalattól hamar zsúfoltság érzésünk támad. Egy kis konyhát könnyen tágasabbá varázsolhatunk hófehér falakkal és világos, fényes felületű konyhabútorral. A kiugró, színes részletek pedig remekül gazdagítják a látványt.

kis konyha ötletek  - praktikus tippek kis konyhába - egyedi méretezésű konyha - konyhabútor kis konyhába
A fehér konyhabútor előnyös kis konyhákba

5. Lehajtható munkafelület

A főzés nagy helyet igényel. Ha nincs elég felületünk a pulton aprítani a zöldségeket, akkor jó megoldás lehet erre egy lehajtható asztallap. Így nem kell azon aggódnunk, hogy egyszerre csak egy ételt tudunk előkészíteni. Ha pedig végeztünk és már a tálalás következik, akkor egyszerűen visszahajthatjuk, ezzel újra kényelmes teret biztosítva a közlekedésnek.

A konyhánk méreteit érdemes már a tervezés első szakaszában gondosan feltérképezni. A jól átgondolt konyhabútor a kis konyhákat is ötletessé, átláthatóvá teszi.

Egyedi konyhabútor tervezés esetén keresse fel a Fa-Zon Bútor Kft. kollégáit, akik szívesen segítenek helyszíni felméréssel is a praktikus álomkonyha kialakításában!