x 

A fehér konyhabútor nagyon megosztja az embereket: lehet szeretni és a pokolba kívánni, de a konyhabútor fehér formában mindig létezett és jelenleg is nagyon divatos. Ezért mai blogbejegyzésünket teljes egészében a fehér konyhaszekrénynek szenteljük és az előnyök-hátrányok bemutatása helyett ötleteket adunk, milyen módon lehet a fehér színt igényesen kombinálni.

Hogyan kerüljük el, hogy a fehér konyhabútor steril érzést keltsen?

A fehér színt a legtöbben azért kedvelik, mert patyolat és makulátlan benyomást ébreszt. De előnyünkre válik ez a konyhában is? A kérdésre nincs egyetemes válasz, ugyanis könnyű átesni a ló túloldalára, ha túlzásba visszük a fehér színnel a játékot. A gyakorlatias minimalizmus gyorsan átcsaphat semmitmondó látványba, ha nem megfelelően variáljuk az árnyalatokat a konyhában. Ugyanakkor a fehér konyhabútor lehet otthonos is a helyes elgondolásban:

  1. Létezik néhány stílus, mely elképzelhetetlen fehér nélkül: a vintage, a skandináv lakberendezés és a modernizmus is előszeretettel alkalmazza alapszínként natúr részletekkel vegyítve.
  2. Zöld növényekkel ellensúlyozhatjuk a színtelenséget, miközben megmaradunk a letisztultságnál.
  3. A különböző textúrákkal - például fával és fémmel - remekül kiegészíthetjük a fehér konyhabútort.
  4. És végül mindig kombináljuk más színekkel, így elkerülhetjük a szigorú és hétköznapi hatást.

 

-	fehér konyhabútor  -	fehér konyhaszekrény a konyhában -	elemes fehér konyhabútor -	magasfényű fehér konyhabútor -	konyhabútor fehér kivitelbenHarmonikus konyhai berendezés fehér bútorzattal, szürke csempével

Jellegzetes színek és anyagok a fehér konyhában


Élénk kiegészítők

A fehér óriási előnye, hogy minden passzol hozzá. Vegyíthetjük akár pirossal is, ha úgy tartja kedvünk, a jó arányokat azonban nem egyszerű eltalálni. Egy-egy színes tárggyal máris kiegyenlíthetjük a konyhabútor fehérségét. Például, ha rengeteg szakácskönyvünk van, akkor ne restelljük kiállítani őket a polcra. Már ilyen apróságokkal is kihangsúlyozhatjuk, hogy hiába a fehér konyhaszekrény, itt bizony finomabbnál-finomabb ételek készülnek. Egy színes kávéfőző és kenyérpirító is igazán feldobja az enteriőrt.

A konyha napjainkban már nem csupán funkciót lát el, hanem az egyik legfontosabb életterünk is, ahol összegyűlik a család. Ezért nem hat idegennek egy csokor tarka virág az étkezőasztalon és némi friss gyümölcs a pulton egy kosárkában. Számtalan módszer van arra, hogy észrevétlenül különböző árnyalatokat csempésszünk be a fehér konyhába.

-	fehér konyhabútor  -	fehér konyhaszekrény a konyhában -	elemes fehér konyhabútor -	magasfényű fehér konyhabútor -	konyhabútor fehér kivitelbenVibráló sárga konyhaszekrény elemek fehér konyhában

Feketén fehéren

Igen gyakori, hogy a fehér konyhabútort fekete elemekkel kombináljuk. A jellegzetes párosítás megjelenhet a frontajtókon, a polcokon és a konyhai elektronikai berendezéseken is. Továbbá gyakran a burkolat színválasztásában is visszaköszön a kettő harmóniája. Képzeljünk el egy magasfényű konyhabútort fekete-fehér mozaikcsempével és hasonló járólappal, melytől a tér is nagyobbnak hat. Ha szeretjük a futurisztikus, indusztriális lakberendezést, akkor magunkra találhatunk ebben az enteriőrben. A hatást pedig tovább fokozhatjuk akár acélvázas székekkel és asztalokkal is.

-	fehér konyhabútor  -	fehér konyhaszekrény a konyhában -	elemes fehér konyhabútor -	magasfényű fehér konyhabútor -	konyhabútor fehér kivitelbenIndusztriális konyha látványterv

Rusztikus és fehér egyszerre

Nagy tévedés, hogy a fehér csak a minimalista környezetben mutat jól. Ugyanúgy lehet rusztikus és nosztalgikus vintage hangulatot is kelteni ezzel a sokoldalú színnel. A megmunkált fehér konyhabútor felületek időtállók és még tíz év múltán is mutatósak lesznek. Megéri ezért olyan színeket alkalmazni otthonunk bútorzatán, melyek örök életűek és nem mennek ki egyhamar a divatból.

-	fehér konyhabútor  -	fehér konyhaszekrény a konyhában -	elemes fehér konyhabútor -	magasfényű fehér konyhabútor -	konyhabútor fehér kivitelbenMeghitt konyhai hangulat rusztikus fehér konyhabútorral

 

Az elemeskonyha.hu konyhái között modern és rusztikus fehér konyhabútorokat is készítünk. Kérd ingyenes látványtervünket, mielőtt belefognál a konyhatervezésbe!